Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Nov 23, 2011

Still

Assalamualaikum.

Hows life ?

Dan cuti sekolah pun menyingkap tirai.
Lama rasanya tak update blog ni, tapi rasanya taklah jadi spider web lagi , kan ?
Bukanlah sebab kesuntukan masa,
tapi bilamana virus malas menjengah maka inilah jadinya.

Throwback~


PROGRAM PENGANTARABANGSAAN AL-QURAN, BRUNEI DARUSSALAM
[8 - 11 NOVEMBER 2011]

13 orang putera + 7 orang puteri
= 20 orang pelajar (this is not an equation)
3 orang murabbi's' + 1 orang murabbiah
fly together ~


Mungkin Brunei tidaklah sejauh Jakarta mahupun Australia ,
but it has its own special characteristics you know?
Taraf hidup orang Brunei tinggi , tak sama macam di Malaysia .
Kat sana, motosikal pun tak ada sebab semua bolhe afford pakai kereta .
Kalau orang pergi Jakarta jadi jutawan ,
orang yang pergi Brunei ni , hmm .. cendekiawan ?
taktau la yang pergi Australia jadi apa ..?

Jauh berjalan, luas pemandangan,
mata berzikir melihat keindahan alam ciptaan Tuhan,
hati mensyukuri kudrat yang dipinjamkan.

Sepanjang program berjalan, memang best !
Even Brunei tu kecik , tempoh 3 hari nak masuk 4 hari kat sana belum mampu membuatkan kami berjaya meneroka 4  buah daerah di Brunei ,
 'A Kingdom of Unexpected Treasures'


*   *   *

Balik dari Brunei, off to Gambang Waterpark pulak .
Kalau tadi program perantarabangsaan, ni pulak lawatan pasca PMR form3 SMiB .
True . Lawatan form3 .
Alhamdulillah . Dapat jugak form3 tahun ni pergi lawatan lepas exam kayak senior-senior yang sebelumnya.
Dengar Gambang Waterpark , macam cliche je although tempatnya menyeronokkan ,
tapi disebabkan I've been there before ,itulah yang dirasakan .
Tapi kan , ternyata tidaklah sama bila kita pergi sesuatu vacation dengan family and dengan member .
Too many differences that i've detected .
Thats why kita kena berfikiran optimis .



Keseronokan bukan hanya dinilai di mana kita berada ,
tetapi dengan siapa kita berada
dan bagaimana kita cuba untuk menzahirkan apa yang kita rasa untuk mendapat keseronokan.
Leave all your sorrow behind .
Overall, lawatan ini sangat terkesan walau cuma sehari semalam .


*   *   *

Orang lain start cuti 17 Nov, but kami start cuti 20 Nov, but its doesnt matter.
Form1 n form2 - Kem Pengukuhan Hafazan al-Quran
Form3 - Kem Pendedahan Silibus SPM
Form4 - Kem Bimbingan Emas subjek2 SPM

Yang sedihnya, form3 cuma tinggal 24 orang je disebabkan ramai yang join
Jambori Pengakap International.
Nasib baik yang gegirls cukup.

Kem ni, walaupun tidak dinyatakan secara zahir, tapi masing2 dah faham,
its look like form4 taun depan takkan jadi 57 orang.
statement negatif (semoga saya salah)
Ustazah Rohana cakap, syarat untuk kelayakan form4 2012 SMiB,
mesti 20 juzuk dan ke atas dan semestinhya 9A.
Semua lega bila syarat dilonggarkan but my feeling still da same . huh.
Whatever it is or whatever it will be .
doakan kejayaan PMR 2011 .
semoga kiteorang masih dapat berkongsi kejayaan itu,
57 orang .
tak lebih . tak kurang .

Dealing with the past ,
living the present
and fighting for the future ~

Dibah. Ecah. Kirah. Long. Liah. Nisah. Yanie. Mirah.
Nina. Lia. Ain. Tin. Tiah. Ika. Ummi. Lami. Ijah.

Uhibbukum fillah abadan abada.
May Allah bless y all with His great LOVE~


p/s : Im gonna miss sumone to call me 'mizzy' 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star