Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Dec 1, 2011

December ?


Salam 'alaik .

Hari ni merupakan hari Jumaat yang ke-2 cuti skola.
La, baru yang kedua ?
Rasa macam da lama cuti . Kih3 .
Bagi kakaks2 n abangs2 yang masih lagi sedang berjuang dengan SPM ,
selamat berjuang !



2 Disember dah ari ni .
Lagi 26 ari result PMR 2011 bakal keluar .
Excited ? Nervous ? Curious ?
Can't decide .
29 days to go to left 2011 behind . But bukan untuk sambut taun baru pun .
Saya terfikir , bagaimana kalau kehidupan kita ni selari dengan Tahun Hijrah ?
Best ? Can't judge it , sebab tade pengalaman lagi.
Kalau kita tak lalui lagi sesuatu tu memang susah untuk kita menilainya .
Trust me .
Sekarang ni, orang tengah duk sibuk tengok wayang , Ombak Rindu .
Saya pulak sibuk cari novel2 yang mana berkenan untuk dijadikan bahan bacaan seterusnya selepas telah menamatkan 'Sebarkan Cinta-Mu' by Fatimah Syarha
yang tersangatlah best !
Ada x sape2 yang nak recommend ? Ehhe .

Actually , saya tersangatlah cemburu dengan
kengkawan yang ada mengikuti kelas tambahan sempena masa yang lapang memanjang ni.
Saya pun ada jugak plan nak join kelas tusyen, SPM subject [wahh !]
sebagai persediaan untuk taun depan kan, at least enjin da start kan ? Kih3 .
Tapi x jalan jugak nampak gayanya .
Kenapa ?
Memanglah kalau dipandang dari sudut material insyaAllah green light.
But theres still a few 'musyaqqah' la. Huh.

Untuk itu, saya telah ditawarkan bekerja di sebuah kedai buku bermula minggu hadapan!
Hah ! Budak tunggu result PMR nak gi kerja la ! Kih3 .
Kedai buku mana , biarlah rahsia ! >_<
Alah, bukan kerja secara rasmi pun, just wanna help my aunt .
He3 . Ni kena jadi pekerja yang berdisiplin ni !

17 Dec ada invitation wedding di Putrajaya .
Kak Long punya wedding . Kak Long is not my kakak,
she's my jiran sebelah rumah suatu masa dahulu . Huh . Sudah terbiasa panggil Kak Long .
Ingat nak attend jugak wedding tu , [ececeyh ! ayat macam orang da ada transport sendiri je !]
Haish .
Bukan setakat kereta, lesen kereta pun tade lagi . Haru !
Jadi, jangan duk berangan la !
Buildinng castle in the air heh ?
Ishh99 . Mizah ! Wake up laa ..

Cuti ni banyak masa untuk dimanfaatkan .
Kebiasaannya, ramai jugak yang dengan penuh semangat merancang masa cuti mereka
tapi once bila da cuti, spoil habis .
Planning ke mana, kita ke mana ?
Whatever it is or whatever it was,
jalanilah kehidupan kita sebaik-baiknya.
Baik kepada Pencipta dan baik sesama yang dicipta .
Ambik yang mana baik n berguna, tinggal je kat sini apaper yang x berapa nak baik tu.
Jom refresh iman !~

*off*
[suka pulak buat skill camni semenjak dua menjak ni. Ehhe.]

2 comments:

Ahmad Kamil said...

salam...gud luck amek result PMR,,result SPM keluar lmbat lagi..hehe..study ntok f4 n f5 awal2..nanti takyah struggle teruk2 bila nk amek SPM nanti..

رميزة زكية said...

wslm . insyaAllah, thankz . tulah, try explore skit2 dulu, panas enjin kan . good luck to u too .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star