Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Dec 19, 2012

GT_6 , Lighten Up !


Khabar itu sedikit sebanyak meruntun jiwa .
Jiwa-jiwa mereka yang mengharapkan untuk lebih dari itu .
Puncak yang hendak didaki jauh lebih tinggi berbanding puncak di mana mereka berdiri sekarang .

Assalamualaikum readers :)

Oww , cop ! 
Before that , mabrouk 'alaikum adik2 form 3 , pejuang PMR 2012 !
Anda semua tetap yang terbaik bagi kami .
Yang dapat excellent result tu mesti dah guling2 kegembiraan
jangan lupa sujud syukur .
GPS 1.18
Kalau dari segi mengikut daerah , ranking kita maintain , ok :)

Life will take you high and low .
Hidup kita ni ibarat roda , kan ?
Kejap kat atas , kejap kat bawah .
Kalau duk kat atas je , takkan berputar lah roda tu .
Same goes to this case ,
jangan salahkan takdir itu ini ,
mungkin rezeki kita cuma setakat tu .
Dan mungkin rezeki yang selebihnya menanti kita kat lain pulak .
*uuuhh , senanglah kakmzah cakap bukan dia yang kena pun !



Yes . Im just an outsider .
Im not the one yang sama2 berjuang but 
Im the one yang sama2 menyaksikan perjuangan tu .

Saya menjadi saksi usaha mereka selama ni , 
macam mana Ayunni dan Amni yang sehabis daya maintain prestasi .
Ida , Afiqah , Ain yang bertungkus lumus malam2 .
Macam mana Cha n Mardhiah yang lepas tension dengan badminton petang2 .
Nisa , Hazirah , Shahirah , x sah kalau tak ditemani dengan latihan2 .
Hasya , Fatin , Yati ngadap buku rujukan hari2 .
Saya dah saksikan macam mana struggle nya Nik n Mimi duk cari sumber rujukan .
Malam2 Afaf n Mina yang x pernah serik terjah dorm orang .
Ila n Jia yang kadang2 tertidur dengan longgokan buku2 yg tak berhabisan .
Semua tu saya saksikan .

So , biarkan kalau mereka kat luar sana nak judge apaper pun ,
janji kiteorang tahu penat lelah korang semua .
Fall SEVEN times , get up EIGHT !
To all GT_6 , next focus is SPM 2014 forsure , 
taun depan faqih kan silibus f4 neh *dont be like me , ahaks !

Tahun depan akan menjadi tahun yang sangat genting dan mencabar . 
To all Qatrunnadas' , anda diminta bersedia mental dan fizikal 
kerana perjuangan kita sudah pun bermula .
Segenting mana pun cabaran kita next year , 
as long as kita tau , Allah kan ada ?
Indeed , persamaan tu akan menambah keserasian , 
dan perbezaan tu untuk saling melengkapkan :)

*smile , for the sake of Allah :)

2 comments:

Nazmin Nazifa said...

tahun depan SPM :3 whoopss !

رميزة زكية said...

Yes , semestinya !
jom jihad sama2 ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star