Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Dec 1, 2012

You're Special !

Venue ; 
Food Court Mid Valley KL

" Abah....."

Abah yang tengah makan berpaling .
Kiteorang adik beradik , yang tak terlibat ni pun berpaling sama .

"Bakpe ye pakai tudung kecik ?
 Ye kan orang besor , kena pakai tudung besor lah op ?"
(versi pelat sikit , budak 4 taun kan , x reti weh nak eja sutir2)

..........

Jujur je Raudhah ni , haha .
Mata masih melirik ke arah dua manusia yang makan di meja depan .

Abah senyum .
" Hmm , pandai Raudhah . Bakpe Raudhah kate ye kena pakai tudung besor ?"
Abah nak test . Jeng jeng jeng .
*hak lain duk perati , as watak sampingan .

" Doh orang besor kena lah pakai tudung besor .
 Tudung kecik tu Acik ngan Raudhah la pakai....."

Ha. Ha . Ha . Amekaw .

See ?
Budak 4 taun pun dah pandai beza .
Alhamdulillah , semoga Raudhah akan membesar dengan baik , malah lebih baik .
High Class Muslimah to-be , in shaa Allah .


Nak tau satu benda ?
Secret makes woman special .

AllahuRabbi .
Istimewa nya kita !
Wanita penuh dengan rahsia . Aurat tu pun rahsia tau .
Bila kita tunjukkan aurat kita pada ajnabi ,
kat mana special nya lagi untuk Mr. Suami ?

Pakai tudung dan menutup aurat .
DUA perkara yang berbeza .

Kita pakai tudung untuk tutup aurat . 
Bila faham statement ni , baru boleh beza sebab apa ramai sahabat kita kat luar sana yang 'bertudung' nya masih belum menutup aurat .

Islam mempersempitkan yang haram dan meluaskan yang halal .
Kalau tamau pakai tudung , nak pakai selimut ke kain langsir sekalipun , 
kalau kena caranya , ma fi musykilah !
*Nak buat sesuatu kena FAHAM dengan ilmu dan hujah .

One more , kita tutup aurat , bukan balut aurat .
Ada bezanya .
Tambah2 zaman sekarang ni , fesyen berkembang dengan sangat maju .
Main pakai tudung belit2 la , hana tajima la  apa la .
Tak kisah la apa semua tu as long as cukup syarat menutup aurat .
Dalam surah An-Nur , takpun boleh tengok video Ustaz Don dalam youtube :)

Boleh rujuk sini ;

Wanita yang menutup aurat tak semestinya solehah
tapi ,
wanita yang solehah pasti menutup aurat !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star