Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

May 29, 2013

Guruku Tersayang !

In the name of Allah the Most Gracious the Most Merciful .
Peace be upon you readers .

Its holiday . 
Memang dah lama menanti saat2 cuti ni .
But before that , banyak benda yang kena lalui dulu untuk sampai ke saat ni .
Kalaulah boleh stop kan masa , biar boleh duk rumah terus kan best . *cett,orangtakdakmotifjapikiaqlagutu*
Well , semuanya bermula dengan 'kalau' .

Mei .
Every year bila masuk Mei memang poket kosong . Kesuntukan bajet . 
Yelah , bulan Mei ni banyak benda . Nak sambut itu ini . Terutamanya Hari Guru .
*bajet!macamlah bagi hadiah kat semua guru pun aih !*

Hari Guru taun ni boleh tahan jugak sambutannya .
Siap semua form lagi buat persembahan , majlis habis pun pukul 1 lebih .
Teringat zaman kat Imtiaz Kampung Raja dulu .
Setiap kali ada event memang akan ada persembahan dari setiap form .
Waaaa ! Rindunya ! Rindu zaman nasyid , rindu nak dengar orang nasyid . Rindu sangat .

On 16.05.2013
Dalam kekalutan membuat persiapan untuk performance , di celah2 itulah terselit ucapan mudir yang membuatkan hampir dua per tiga dewan hening .
"...........terima kasih juga diucapkan kepada Ustazah Syukriah Adilin yang telah menaikkan nama sekolah kita dengan pencapaian SPM 2012 
yang akan bertukar ke SMKAKA hujung bulan  ni ...."
Gurlp . Secepat ini kah ?
Berkaca jugak mata sep form 5 . 
What about our Bio ? ._.

Cikgu Bio saya kami .
We called her 'ustazah' since first time she registered in our school as a teacher .
Learning Biology with her is the best experience .
Memang saya tak pernah sleepy pun time subjek ni seems that it one of my favourite subject too :)
Saya suka belajar Biology . 
Sebab we learn about life , organism , human being relates to the power of our Creator .
Dan saya suka belajar Bio dengan Ustazah Lin .
Kenapa ?
Well , kadang2 perasaan suka duka ni , like and dislike sukar untuk diterjemahkan dengan kata2 , its subjective !

" Kenapa lah taun ni , taun sep kita nak exam ni banyak sangat ujian ?
Masalah dengan ****** , tak jadi itu ini , ramai cikgu sakit , sekarang Ustazah Lin pulak nak pindah ?!"

Cool . Tenang .
" Sebab Allah tau sep kita kuat untuk lalui semua ni . Mungkin ujian ni untuk kuatkan lagi ukhuwah sesama kita . Let it be , kena terima , kena buktikan kita boleh ! Hikmah tu kita takkan nampak sekarang , but later it'll be , in shaa Allah ."




Dear Ustazah Lin tersayang , 
walaupun some of us masih tak dapat skor A Bio untuk exam ni ,
 walaupun some of us slalu tersengguk dalam kelas,
kami akan ingat pesanan ustazah and never forget you :')
Allah dah aturkan yang terbaik dan inlah jalan terbaik .

Next , terima kasih jugak buat 'kaunseloraini' ---> musanna utk kaunselor *hakshaks*
Cikgu Ako n Cikgu Hanif . 
Kehadiran mereka di sekolah telah mengajarku banyak benda *cewahh!
The most valuable lesson that I got from them is ,
 kita tak tahu dan tak pernah tahu pengalaman hidup seseorang .
Mungkin luarannya nampak cool , selamba , poyo je kan tapi dalam tu tersimpan 1001 pengalaman hidup yang langsung tak disangka .
That is it .


Cikgu Ako ngan Cikgu Hanif nilah jugak yang banyak mengimarahkan Bilik Gerakan , hehe .
Lepas ni kosong lah bilik tu nampak gayanya . Anyone would like to take over ?
So , cikgu2 , kalau nak kawen nanti jangan lupa invite neh , haha  ^^

Teachers . They teach us a lot , countless of lesson .
Sama ada benda yang memang ada dalam silibus or sebaliknya .
"Ya Allah , rahmatilah guru-guru kami ..."

Ermm . And last , rasanya masih belum terlambat kan untuk saya ucapkan
SELAMAT HARI GURU

Buat semua yang pernah menjadi guru dalam hidup saya , 
tak kiralah cikgu official or vice versa punya version .
Termasuklah mereka yang secara tidak langsung pernah menjadi guru saya . 

For a person , who once taught me about Islam; a way of life , a turning point for me to change from my social life into a better life with His faith and how to live a life as a caliph of Allah ,
with His Will ,
may Allah bless you always and forever .
I thank you , a lot .

Alhamdulillah . Thank you Allah .

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star