Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Jan 1, 2014

Baik-baik Sayang

In the name of Allah, the Most Gracious the Most Merciful.
Assalamualaikum :)

Facebook dah mula sunyi.
Twitter dah kembali sepi.
Sebab budakbudak dah pun masuk asrama.

*ehemehemm*

Ohh, sebelum terlupa,
2.0.1.4.
Kullu 'aamin wa antum bi khair.
Amanah umur yang makin pergi, setiap hari perlu tingkatkan diri.
Ta'abbud pada Ilahi.
Semoga tahun 2014 lebih baik daripada tahuntahun yang telah kita lalui.

Entri ni ku titipkan khas buat insan insan yang telah Allah pertemukan denganku dalam perjuangan menghayati setiap ketentuanNya di muka bumi ini.

Adik-adik Ibest yang disayangi sepenuh hati,
Anda lah inspirasi untuk meneruskan misi ini.
Misi mengimtiazkan imtiaz.

Adik adik Form 5, GT_6 .
Selamat berjuang untuk peperiksaan SPM 2014.
This is your beginning. Pray hard work smart :)
Semoga dipermudahkan dalam urusan pembelajaran dan pentadbiran.


Special case untuk Jia.
My dearest sister yang dah mantap decide untuk menghabiskan sisa persekolahan for final year in another place.
Do remember sis, kat manamana pun
 kita tetap memperjuangkan benda yang sama.
So, kuatkan hati, tingkatkan azam.
I know you can make it.

Same goes to adik adik Jilul Mansyud yang transfer ke sekolah lain.
I wish you all best of luck.


Adik adik , 
the rest of Jilul Mansyud, G8, Etogen9 and coming Form 1,
keep holding on !
Hargai apa yang kita ada sekarang sebelum benda tu hilang daripada kita.
I know da fact that korang semua still tak puas cuti, tak ready nak sekolah balik, still tak ingat untuk tasmik, kan kan ?
Thats mean korang still normal, jangan risau.
Tahu tak,ada masanya benda yang kita tak suka buat, benda yang kita fed up tulah
 akan jadi benda yang paling kita rindu.

Rindu nak pegi sekolah. Rindu nak pakai uniform. Rindu nak jadi MC
Rindu nak handle event sama-sama.
Rindu rasa nak lari keliling padang bila terjumpa Hakim n Rahman
 zaman kena siapkan minit mesyuarat yang bertingkek-tingkek.
Rindu moment kena dengar Cikgu Mas ngepek sebab still tak dapat jawab soalan sketch graph kertas 2 tu. 
Rindu time takut2 nak masuk kelas bila penuh dengan kaum rijal.
Rindu nak dengar siren pagipagi Cikgu Nora.
Rindu semua benda !
Dan semua benda yang aku rindu sekarang adalah semua benda yang aku fed-up
 suatu masa dulu.
How I wish I could rewind the moment again.

Hmmm, latest news ; Cr Fakrul Rizal & Ustaz Zaidi 
 akan meneruskan tugas sebagai murabbi di SM Imtiaz Kemaman
 bermula awal tahun ni,
terkejut tak terkejut tak ???
Actually, Ustaz Zaidi memang dah announce awal2 dah pun.
Cikgu Fakrul sendiri ada cakap pasal ni taun lepas lagi dah 
tapi masa tu ingatkan tak confirm lagi and masih boleh dipertimbang. 
Rupanya tak.
Sungguh. Ibest akan kehilangan dua butir permata,
tapi aku pasti, walau kat manamana sekali pun permata kami pergi,
kilauannya tetap bergemerlapan di Bumi Imtiaz Besut.
Ohh, ada lagi ada lagi !
Ustaz Ghani.
Ustaz Ghani akan menamatkan khidmat beliau sampai 20hb something bulan ni.
And soon retired.


But dont worry bout that.
Ustaz Hadi takkan keseorangan dalam usaha memartabatkan Bahasa Arab Tinggi 
untuk upper form student tahun ni sebab 
Ustazah Rumizah akan take over tempat Ustaz Ghani.
Eh ?
Ok, gurau je *ampunn*

Ok. Tu story pasal perjuangan di Imtiaz.
Budak lepasan SPM apa cerita ???

Well,this is the story. Our new updates.
Tak sampai sebulan membawa haluan, masing-masing dah ada kemajuan :)
First sekali, tahniah untuk sahabat-sahabat seperjuangan yang berjaya mendapat tempat di UPM untuk program fast track 2014.
Diorang dah pun selamat memegang tittle budak U pada 28 Disember lepas.
Good luck untuk Nada and Uwais .



Uppssss ! Lupa. Ada sorang lagi. Encik Nordii. Najib !
Serius aku bangga. Dan serius jugak aku cakap yang aku jeles T__T
Sungguh unfair n lovely !  =.=
Semoga cepatcepat dapat elaun :D

Next, tak pasti berapa orang secara spesifiknya 
tapi yang pasti ramai jugak yang dapat surat tawaran interview Uniten 
for Tahfiz Engineering.
Only Engineering.
No Account and no IT.
Walaupun keputusan IV tak keluar lagi,
aku doakan korang2 yang pegi IV hari tu berjaya masuk program ni,
kalau itu yang terbaik, in shaa Allah.
And also for yang pergi IV UTP.
Congrats untuk Adam OJ dapat offer untuk ICT Foundation.
And Adlee dapat Petroleum Geoscience Foundation.
Both @UTP.


Selamat masuk Uni :)

And congrats also for those yang terpilih untuk ke PersijilanTahfiz 
dan bermastautin di bumi Darul Quran mengikut jejak langkah our former headboy.
Setakat maklumat yang aku dapat, dua orang je yang betulbetul pergi.
Fatin. Amirul Aiman. 
*sori kalau ada lagi yang tertinggal*
Bukan senang untuk jadi yang terpilih.
Sebab ramai lagi kat luar sana yang frust sebab tak terpilih 
even untuk pergi dia punya IV.
Dah kalau result trial ada gred C even Add Math, memang sayonara jelah.

Selamat mendaftar Fatin !
Jangan sia-siakan peluang ni. Kami tembakkan doa dari kejauhan.

PLKN.
Uhhh. Yang ni macam berat sikit nak taip.
Sebab mereka mereka yang kena pegi pun berat hati.
Apaper pun we have to face it.
Mana tau rezeki korang memang dah tertulis kat pusat PLKN masing masing.
*kalaudirisendirikenataktaulahapajadi*
The only Qatrunnada yang terpilih untuk ke PLKN is only Husnina a.k.a. Unie.
 Rahman. Hakim. Amir. Naufal. Firdaus. Ikrami.
Ada lagi tak ?
*Boys sory aku tak ingat semua*
Dan tak pasti kalau ada antara diorang yang tak ke PLKN 
atas sebab dapat fast track or sambung STAM.
Apaper pun, good luck and selamat berkhidmat untuk negara guys !
And for ex-SHAMSians friend too,
Syakirah. Wajihah. Sarah.
Be strong sis !

Ok. Ok. Tak habis cerita lagi.
Bukak cerita sahabat sahabat MRSM pulak.
For Adila Razif, mabrouk dear !
This brilliant girl was chosen for Skim Pelajar Cemerlang (SPC)
for Economy in Australlia and tomorrow (2Januari2014) 
Dila akan mula mendaftar di KDU sebagai program persediaan untuk ke sana.
Best of luck sweetheart !

Dila n Anis

And ada lagi.
My sweety friend, Anis from MJSC KT 
and my smart cousin, Haqimi from MJSC PC pun terpilih under MARA
untuk program diploma for 3 years in Perak.
Anis course IT. Haqimi course International Bussiness.
Kena daftar 15 Januari ni.

Dan tinggal lah si penulis blog nisetia duk hadap laptop tulis entri. Fiuhh.
Orang dah masuk Uni, diri sendiri masih ternanti-nanti.
Jeles lah manusia yang tengah duk taip entri ni dibuatnya.

" Jeles ni macam bila Raudhah tak dapat teddy bear tapi orang lain dapat... "
-Encik Nordii-

Cemburu benda baik takpe, jangan sebaliknya sudah.
Mungkin rezeki kita Allah tak kasi hari ni.
Mungkin jugak rezeki kita tu Allah tak kasi secara direct.
Allah Maha Bijaksana.
Dia lebih Tahu apa yang terbaik untuk kita, hambaNya.
Senyum pada takdir indah yang menanti :)

Sementara masa masih lapang,
adalah baik sekiranya kita2 yang tak terpilih lagi untuk apaper ni 
pakat buat lesen ramai ramai.
Tak pun belajar masak ke masuk kelas menjahit ke tolong kemas rumah ke.
Apaper pun boleh asalkan bermanfaat untuk dunia akhirat.
One more, Quran jangan lupa guys !
Tak semestinya tak dapat masuk DQ jadi malas sebab kita memang kena rajin !
No compromise.

Untuk semua yang di atas dan di hati ini *ececey*
Thanks for being someone in my life.
*untuk namanama yang tak ada dalam entri ni mohon jangan terasa*

Bittaufiq wannajah fiddunya wal akhirah.
Fii hifzillah.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star