Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Jan 19, 2014

Steadfast

In the name of Allah, the Most Gracious the Most Merciful.
Assalamualaikum :)

Seperti ada suara kecil yang membisikkan bahawa esok 
Bank Simpanan Nasional (BSN) akan diserang secara berjemaah oleh warga 96 
dan mungkin jugak ada tambahannya 
bila yang datang tu tak sekadar bawak diri 
bahkan bawak mak, ayah, kakak, abang, adik, nenek, mak sedara sekali.

Betul lah tu. 
Esok, 20 Januari 2014.
Sistem Permohonan UPU untuk lepasan SPM, STPM dan yang setaraf dengannya
 akan dibuka.

Cakap pasal permohonan UPU ni,
seriously, diri sendiri dah pun ternanti-nanti 
sejak harihari sebelum hari ini lagi.
*aikk, bunyi macam seloka je, bantai jelahh*

Tapi rasanya, even nombor pin tu dah dibeli *if and only if-esok-*
mungkin tak segera diisi.
Sebab ?
Masih keliru di antara kehendak dengan keperluan diri.
*well, mungkin entri ni inversely proportional to the tittle :/ sesuai ke?*

Teknologi zaman sekarang sangat membantu kan ?
Sangat membantu ke arah kebaikan n vice versa jugak sebenarnya.
*tetibe jadi pasal teknologi pulak dahh*
Tak, just nak cakap dengan teknologi yang ada hari ini,
senang je boleh jejak orang,
 even jasad masingmasing antara satu sama lain tu jauh yang amat.

Boleh mintak pendapat Kak Aisyah a.k.a. my personal caunselor sekarang :D
yang berada di tengah2 syurga kain,
 yang tak jauh dari tempat tu ada satu universiti yang terkemuka kat Malaysia ni, USIM.
Ha, kat situlah Kak Aisyah sekarang :D
Then boleh whatsapp Kak Afaf 
yang kalau mesej mesti caj lebih sikit sebab 
celcom ---> maxis aint a sweet couple ^^" 
tapi dengan whatsapp free je XD
*dasarmaterialistik!*
Dengan whatsapp jugak boleh mintak nasihat orang Uniten, Kak Insyi :)
yang memang super duper power punya ayat inspirasi.
And of course boleh sampai ke ceruk Mu'tah n Amman, Jordan nuh ha,
menghayati satu persatu mutiara kata Kak Hannan n Kak Nabilah :)
*sungguh, entri ni bukan untuk promote whatsapp, taktaulah kenapa jadi cenggini*

Ermm, sebenarnya yang tulis panjangpanjang teknologi apa semua tu, 
kisahnya hanya berpunca dari diri sendiri
 yang masih buntu dengan pilihan yang akan dibuat nanti.
*uhh, start balik dah gaya seloka*
Fikiran yang semakin lama semakin bercelaru dengan gelojak emosi.
Minda yang sentiasa dibayangi realiti yang tak sehebat fantasi
walau ada kalanya terselit mimpi indah sebuah harapan yang mekar seharum wangian kasturi.



Dalam perang, mana ada orang tidur.
Tamat perang, bukan petanda untuk lena.

Allah. Allah. Allah.

Pesan Prof Dr Muhaya ;
" Positif pada minda akan melahirkan aura positif yang turut menyumbang dalam kesihatan tubuh badan."

Fikir, jangan khuatir.
Doa, jangan leka.

Fikiran apa lagi yang lebih positif selain daripada sentiasa mengingati Allah ?

AllahuRabbi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star