Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

May 27, 2014

See You di IPT :)

In the name of Allah, the Most Gracious the Most Merciful.
Assalamualaikum :)

Ermm.
Pernah dengar lagu ni ?
*Ohh, bukan soundtrack ni, boleh pause kan dulu kalau rasa terganggu*
Takpun dah pernah tengok telemovie cerita ni ?
Rasanya masa tu aku baru darjah 4 or darjah 3 or tak kisahlah, tak ingat.
Masa tu memang hard core UNIC lah.
Tapi kenapa sekarang dah tak diulang tayang kat saluran televisyen ??
Kenapa ?????!
Tak puas hati betul.
Cerita best, UNIC sendiri yang lakonkan pulak tu.
Kalau tak tengok lagi n rasa nak tengok, boleh lah google cari :)
*promote skit sementara x masuk U lagi ni kan*
Perasan tak, tajuk entri macam tak kena je, kan ?
Dah, semua bertebaran ke serata Malaysia
bahkan ke luar Malaysia pun bakal ada.
Bila nak 'see you di IPT' nya ?
Should be 'See You after keluar IPT' , tak ke ?

Nampaknya I am the 'Anak Terengganu Sejati' la.
Lahir di KT, sampai setahun duduk kat Dungun, then 4 tahun di Marang,
sempat 6 bulan di Kuala Berang,
start tadika sampai habis UPSR di KT,
5 tahun di Besut.
The conclusion is, daerah Setiu & Kemaman je yang tak ada kaitan dengan aku setakat ni.

Well, tak kisahlah kat memana pun.
Ada rezeki jumpa, jumpa jugak nanti.

Bila dihitung usia, tak terasa cepatnya masa.
Kalau dulu duduk dalam kelompok yang sikit.
Batch aku masa start masuk form1 54 orang then masa form3 turn to 57.
Yang ambik SPM di Ibest 2013 pulak 50 orang.
Sikit la tu kira kan?
Semua yang bertanya akan terkejut bila dengar betapa sikitnya batch kami.
Tu tak kira dengan ekspresi muka segala bagai bila tahu yang banat cuma 15 orang out of 50 tu.

Dulu, nama setiap orang tu memang dah lekat dalam kepala within a week.
 Dulu, nak masuk kelas sorang ketaq lutut sebab penuh kaum lelaki.
Dulu, semua cikgu suap suap dan suap lagi even tak bukak mulut.
Dulu, ada je denda yang Ustaz kenakan bila ada ura-ura langgar peraturan.
Dulu, kadang2 tak ambikkisah pun sesuatu isu yang berlaku kat sekolah sebab in the end akan sampai jugak kat telinga.

Yes, itu dulu.
*dah boleh guna perkataan dulu ok*


Dan sekarang ?
Ohh, I mean akan datang macam mana ya ?

Masihkah seperti dulu ?
90.5% dianggarkan berbeza.
*ada titik perpulhan pulak dah! kajian seterusnya bakal menyusul*

Selamat bertebaran Qatrunnadaku semua.

2 di bumi DQ
2 di KMS
1 di KMJ
1 di Matrik Kelantan
1 di Matrik Pahang
1 masih menuntut di BS
1 di KPTM
1 bakal terbang ke Jordan secara official
2 kekal di IQT
2 di Tamhidi Perubatan USIM
2 bakal UiTM
2 bakal UNISZA
3 bakal ke CFS UIA
*tertakluk kepada perkembangan semasa*




Semoga Allah titipkan kekuatan dan ketabahan dalam setiap ujian.
Sama-sama doakan yang terbaik untuk masa depan.

Ilmu Allah sangat luas.
Kejarlah ! Kejar walau kita tak dapat memeluk semua sekali.
Kejar ilmu Allah. Kejar redha Allah.

Korang,
Long. Nisah. Mirah. Alia. Ummi. Ain. Dibah. Yanie. Atin. Nina. Ecah. Unie. Tiah. Lami. Aliah. Kirah. Ika. Ijah. Qis. Nada.

Dont miss me.
Eh, tapi jangan sampai tak rindu langsung !

To all GuaV
6iS 2008 SKSS2
and semua warga 1996

Selamat mencorak masa hadapan yang super duper awesome :)

" Dengan segala kesungguhan
ku timba ilmu pelajaran
Tinggal warkahmu menjadi kenangan "
[CUDIPT]


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star