Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Oct 26, 2011

Ramble

In the name of Allah
Assalamualaikum.


Hari ni hari Rabu. 
Cuti atas dasar Deepavali, khusus buat mereka yang berkenaan,
1 Malaysia turut cuti sama.
Dan atas dasar itu juga, 
majoriti f3 Imtiaz yang mati kutu akibat kebosanan tahap giga telah meminta belas ihsan daripada mudir untuk pulang pada hari ini.



Something happened.
Tidaklah saya menulis post ini untuk 'menjejaskan' reputasi sesiapa,
tapi hanya sekadar ingin menjelaskan situasi sebenar walaupun
tiadalah keperluan bagi mereka yang terlibat untuk membaca post ntahapaperntah 
di blog yang suram ini.


Semua manusia ada perasaan, ada hati.
Hati kita tu SATU je tapi terlalu banyak kegunaannya.
Terlalu satu untuk banyak perkara!
Kalau tak pandai jaga, alamat rosaklah hati tu.
Pernah dan masih terfikir, macam mana kalau kita boleh keluarkan hati kita ni,
tengok macam mana rupa. 
Agaknya da jadi warna apa dah? 
Kena rendam sebulan dalam clorox,
bedal habis tu pun belum boleh jamin dapat jadi pure balik.

Talking bout feeling
cuma empunya perasaan tu je yang tau apa perasaan dia yang sebenar,
 serta Dia Yang Maha Mengetahui.
Manusia yang lain takkan faham apa yang sorang manusia tu rasa.
Mungkin kita boleh 'empati' kat orang lain tapi tu tak semestinya kita rasa apa yang dia rasa.

So, I just wanna say,
jangan menilai apa yang kita tidak tahu.
'Seandainya' kita tahu sekalipun, belum tentu kita faham.
Orang boleh cakap macam2 tapi hakikatnya cuma orang yang melaluinya yang completely understand apa yang berlaku sebenarnya.

Leave out all the rest.
Deal?


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star