Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Jul 12, 2012

Things to be shared

Bismillah .
Assalamualaikum w.b.t.

First and foremost , Alhamdulillah , jari jemari masih mampu menari pada papan kekunci untuk meneruskan medium ini . 
Fuhh . Lama nya blog ni dibiar tak terusik . 
Bukan kerana ilham yang ketandusan , tapi masa yang tak mengizinkan . 
Hah , nilah manusia , suka salahkan masa !
Almost 3 weeks tak balik rumah , bukan sibuk dengan program sekolah tapi sibuk dengan program sendiri . Ahhaha . 
Orang pi Beijing , saya uzlah di pedalaman , cari pengalaman untuk masa depan .
Dan Alhamdulillah , dengan izin-Nya , memang saya dah learn a lot of things
 sama ada secara langsung atau sebaliknya . 

Saya kembali melewati lembaran silam , 13 Jun 2012 ,
 sejurus selepas selesai solat Asar berjemaah di surau al-Ajyad ,
 kiteorang digemparkan dengan berita pemergian seorang junior f2 .
 Al-fatihah . 
Terharu, tengok adik2 f2 yang sarat dengan kesedihan kehilangan seorang sahabat yang sekian lama diorang rindu walaupun batch diorang ramai , ukhuwah diorang tetap strong .
Kalau dah Allah tetapkan sesuatu benda tu akan jadi , sekelip mata je .
Kita langsung tade kuasa nak halang , melainkan dengan doa, doa dan doa .
Everything is under His will , kan ?

Next , kem PRS menyusul , 2 hari 1 malam je but pengisian yang menarik .
I've learnt so many things . 
On our first day , kiteorang dibawa ke Rumah Sri Kenangan , Pengkalan Chepa . 
Kat sana pelbagai jenis ragam warga emas yang kita boleh jumpa . 
Selama ni cuma tengok dalam TV  je , drama , filem etc yang hantar mak bapak diorang kat rumah kebajikan but on that moment , saya sendiri menyaksikan macam mana kehidupan penghuni rumah kebajikan tu . 
Ingat diorang bahagia ke duduk kat situ ?
Kalau kita , setakat duk asrama , kena buat itu kena buat ini pun kekadang merungut , reborn ( istilah baru) inikan lagi diorang ?
Kalau seorang ibu dan seorang ayah yang dah terlalu banyak sampai tak terkira pengorbanan  mereka kat si anak ni boleh mendewasakan dan memanusiakan bukan setakat seorang anak, tapi anak2 mereka tak dapat or lebih tepat lagi tak mampu nak jaga ibu bapa mereka , pelikkan umat akhir zaman . Sibuk kejar keduniaan .


inspired me a lot

Hoho . Bowling time , strike !


More things to be shared ,
mabrouk to all Ibest Kalam Jamaie's team, first runner up streak . 
Saya tak kata our performance yang terbaik tapi kiteorang dah buat yang terbaik . 
Dan saya tamau highlight apa yang boleh dibanggakan dengan pencapaian ni ,
tapi kuasa Allah yang rezekikan kemenangan buat kami . 
Dan apabila dikurniakan nikmat , maka bersyukurlah . 



Alhamdulillah 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star