Google | Youtube | Al-Ahkam | IslamGRID | Islamic Research Foundation | Palestinkini | Dunia Muslim | Ilmu Sunnah |

Dec 26, 2012

She got engaged huh ?

Button reply ditekan . Handphone kembali diletak sepi .

Buntu . Sungguh dia buntu .
Text message kiriman seorang kakak senior kesayangannya,
 yang baru sahaja ditatapnya seketika tadi telah berjaya meragut fokus di minda .

"Salam , sihat tak ? K
ak Hermione nak tanya , 
betul ke Ginny engaged dengan Dean Thomas ? "


Haish . 
Kalau soalan ni datang dalam masa tiga empat tahun dari sekarang
 tak adalah dia pelik sangat .
 Ini ?

Tambah pulak soalan spesis cepu cemas ni dah pun kali kedua diajukan .
Kalau first time hari tu , masa Lavender Brown tanya , reaksinya sangat terkejut , 
kali ni , sayu pulak rasa . Sayu, sebab seolah-olah dirinya tidak lagi diberi kepercayaan seperti dulu. 

Dia tertanya-tanya kat mana punca ni semua ?
Where is da fire ?

Adakah dirinya sendiri ? Apa yang dia dah buat ?
Adakah Dean Thomas yang membuat pengisytiharan di atas angin semata-mata ?
Atau apakah mungkin warga Hogwarts yang mengada-adakan cerita ?

No ! Im NOT , I wasn't and I wont .
Its just a rumour .

Macam mana kalau cerita ni tersebar ke serata Hogwarts ?
Macam mana dia nak berhadapan dengan Professor Dumbledore nanti ?
Macam mana nak buat muka tembok depan professor yang lain ...?
Dan , macam mana pulak agaknya reaksi Harry ?
Harry Potter , yang dikaguminya, yang diadmire nya sejak dulu , kini dan selamanya .

Memang , sungguh tak dinafikan bahawa dia pernah rapat dengan Dean Thomas
Dan mungkin hampir seluruh warga Hogwarts mengetahuinya . 
Satu kebarangkalian yang mungkin ada benarnya .
But theres no hard feeling . Crush !
Cinta tu fitrah kan ? Takkan datang dengan paksaan .
Bukan semata-mata sekali air bah , sekali pantai berubah .
Walau Dean Thomas benar2 menyukainya , dia masih tetap dengan prinsipnya .
Dan seandainya Harry Potter sekalipun yang datang , dia tetap sama .
Sehingga sampai masanya . Masa yang dijanjikanNya .


at the right time , 
by the right way , 
with the right person .
In shaa Allah . 
She wont deny it anymore if Allah says so .
If and ONLY if .
*islamic punya Harry Potter*

Can anyone trust her ?

Ignorence is strength .
And the strength come from Him .
She will always remember that .

Please Hogwartians , do trust her . She really need your support .
Because , youre her friend , her seniors , her support system !
Just drop the topic , its not in our syllabus yet , deal ?

# indah khabar dari rupa .

kadang2 dalam hidup ni , kita diterjah dengan persoalan yang kita langsung tak tahu sedangkan kita lah watak utama !

Hati-hati dengan khabar angin yang tidak dapat dipastikan kesahihannya , 
kerana ia mungkin membuatkan hati seseorang menangis tanpa pengetahuan kita .
Menangis mengumpul kekuatan untuk menegakkan kebenarannya !
Tears are word the heart can't says .

O' Allah , 
the One who turns heart ,
make my heart firm in faith .

2 comments:

nursyaida nasuha rosman said...

:) menarik..betul sngt, dlam banyak masa, dlam tiap hal prlu kaji sebelum percaya, kan ukhti..? ^^

رميزة زكية said...

aiwah , sohih jiddan ya ukhti :)
# tadabbur surah Al-Hujurat ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transparent Teal Star